Probio Derm

PROBIO DERM: EEN NIEUWE INNOVATIE OP COSMETISCH GEBIED

Probio Derm: een compleet nieuwe ontwikkeling op het gebied van huidverbetering. Bij dit concept zijn probiotica en biologische technologie toegepast. Zo kan er een basis worden gevormd voor een mooie, jeugdige, zuivere en fijne huid. Een product van de toekomst: een compleet nieuwe en bewuste doorbraak op cosmetisch gebied. Niet alleen wordt de kracht van de eigen huidflora ingezet, maar ook worden het lichaam en het bewustzijn in balans gebracht om huidverbetering te creëren.

VERSTORING VAN DE NATUURLIJKE HUIDFLORA

Niemand vindt het prettig om puistjes, roodheid of irritaties te hebben. Vaak is een verstoring van de natuurlijke huidflora de oorzaak. De Probio Derm-verzorgingslijn heeft maar één doel: de pH-waarde van de huid in evenwicht brengen. Wanneer deze in balans is, ontstaat de beste basis voor een mooie, zuivere en zachte huid. De probiotische werkstoffen zorgen ervoor dat de onrustige, geïrriteerde, gestreste en rode huidgebieden profiteren van het compenserende, regeneratieve verzorgingssysteem.

BALANS IS HET TOVERWOORD

Qua oppervlakte is de huid het grootste orgaan. Om deze te beschermen, vormen een miljoen bacteriën per vierkante centimeter huid een onzichtbare beschermende film: de zogenaamde huidflora. Ofwel, het microbioom. Ondanks hun slechte reputatie zijn de meeste bacteriën dus uiterst nuttig voor de mens. Ze beschermen tegen externe vijanden. Ze helpen onze spijsvertering. Ze houden ons vitaal en gezond. Om te overleven hebben we bacteriën nodig.

Op een gezond, uitgebalanceerd microbioom leven de ‘positieve’ huidbacteriën: de Staphylococcus epidermidis. Deze kleine poortwachters weren de ‘negatieve’ bacteriën en potentieel schadelijke omgevingsfactoren af. Iemand met een goede bacteriële balans is gezond. Maar zodra het delicate evenwicht verstoord is, ontstaan er problemen, zowel op de huid als in het lichaam. Door die verstoringen kan het aantal huidbacteriën uit balans raken. Goede bacteriën krijgen dan geen of slechts minimaal de kans om onze huid te beschermen tegen invloeden van buitenaf.

OORZAKEN VAN EEN VERSTOORD MICROBIOOM

De verstoringen worden onder meer veroorzaakt door: milieuvervuiling, stress en verkeerde voeding. Andere oorzaken zijn: slechte huidverzorging en een onevenwichtige pH-waarde. De huidflora raakt hierdoor vaak uit balans. De huid wordt vatbaarder voor irriterende stoffen van buitenaf en wordt gevoeliger voor ontstekingsprocessen. Ook onzuiverheden zoals acne, extreme droogheid, roodheid, irritatie of schilfering steken de kop op. In eerste instantie zijn de symptomen een gevoelige en nerveuze probleemhuid.

‘RERUM OMNIUM TRIUM’: AL HET GOEDE KOMT IN DRIEVOUD

Probio Derm gaat voor de optimale aanpak. Het concept werkt in op de huid, het lichaam en de geest. Deze drie aspecten staan altijd met elkaar in verbinding en hebben allemaal invloed op elkaar. Door middel van 5 nieuwe producten die van binnenuit én van buiten uit werken, kan er een balans worden gecreëerd tussen de aspecten, wat weer de basis vormt voor een mooie, jeugdige, zuivere en fijne huid.

HUID

De balans van de huidflora wordt versterkt door middel van probiotische voedingsmiddelen. Dit vermindert roodheid, irritatie, onzuiverheden en ontstekingsprocessen. De nerveuze huid wordt ontlast.

LICHAAM

Voedingssupplementen met speciaal geselecteerde bacteriestammen en vitamine B12 bevorderen de balans van de darmflora, versterken het welzijn en verlichten het uitscheidingsorgaan: de huid.

GEEST

Speciale probiotische behandelingen in de schoonheidssalon vormen de eerste impuls voor huidregeneratie. Weg uit de stress van het dagelijks leven, op naar een heerlijke ontspanning.